2013. április 8., hétfő

Beköszönő avagy Miért is és miről is...


Üdv Mindenkinek,
Ez a TeasdaleandTwelvetrees blog, ami mindenről megmond mindent. Legyen az politika, közélet, film, könyv, társasági, társadalmi helyzet, szóval minden.
És mindezt miért? Egyrészt, mert jólesik megmondani a tutit, és különben is ÉRTÜNK HOZZÁ és KÉSZ!
Gyakran beszélgettünk szerzőtársammal ilyenekről, és rá kellett döbbennünk, hogy baromi jók vagyunk ebben a kritizálós, megmondós dologban. Sok-sok verbális blogposzt született már különféle helyzetekben (buszon, villamoson, közértbe, TV nézés közben) és most eljött a remek pillanat, hogy ez megosszuk a nagynyilvánossággal is.
Vajon miért járnak az emberek olyan boltba, üzletbe, ahol az eladók le se ..., szóval nem foglalkoznak velük sehogy vagy csak nagyon félvállról és kényszerből. Ha mindenki otthagyná ezeket a helyeket, akkor talál-talán ráébredne a tulajdonos, hogy nem az eladó, hanem a vevő a fontos.
Vagy például miért van az, hogy a tömegközlekedésen, zebrán mindíg a nyugdíjasok rohannak előre? Hova? Elkésnek a munkából? Vagy azt gondolják, hogy mivel 40-50 évvel ezelőtt ők voltak Usain Bolt át tudnak futni a szabályosan 50 - 70-el közelítő autó/busz/kamion/villamos elől? Nem ráérnek?
Miért hagyja közel 10 millió ember, hogy egy kissebbrendűségi komplexussal rendelkező zsebdiktátor és baráti köre a harmadik világnál mélyebb erkölcsi, gazdasági, társadalmi helyzetbe taszítson egy országot?
Mi lehet az oka annak, hogy egy ország egyszerűen nem képes a múltjával szembenézni? Nem a közelmúltjával, hanem a jóval távolabbi akár 100 éve történt eseményekkel se?
Ennyit elöljáróban tőlem, hamarosan jönnek az írások, a fenti felvetésekre a válaszok, és hát szerzőtársam írásai is.
Maradok további Tisztelettel:

A. Twelvetrees

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése